Burgery Warszawa blog

Najlepszy, przepyszny burger w Warszawie? Recepta jest prosta: wysokiej jakości wołowina delikatnie przyprawiona solą i pieprzem, świeże warzywa, prawdziwy ser, duża, pulchniutka buła, znakomity sos. Takie właśnie są nasze burgery. Niestety w wielu knajpach nadal nie spotykamy się z ideałem. Poznaj siedem największych „burgerowych” grzechów głównych!

1. Przypadkowa mięsna mieszanka

Podstawą dobrego hamburgera jest oczywiście mięso, które w przypadku tego dania powinno być w 100% z wołowiny. Częstym, powszechnym zjawiskiem jest mieszanie mięsa wołowego z wieprzowiną, bo przecież dla klienta nie ma to różnicy… Tak próbują oszukać nas niektóre burgerownie. Jeszcze gorzej, gdy do bułki wrzucony zostaje cienki, gotowy kotlet niewiadomego pochodzenia, naszpikowany chemicznymi substancjami. Od takich miejsc zdecydowanie lepiej trzymać się z daleka! W naszych burgerach znajdziecie połączenie delikatnych kawałków rostbefu, rozbratlu i łopatki w idealnych proporcjach. Pamiętajcie: tylko najlepsza wołowina bez domieszek innych gatunków mięs gwarantuje wyśmienity smak!

2. Ostre przyprawy

Pozostając jeszcze na moment w wątku mięsa: kiedy już lokale decydują się zaserwować nam mieszankę wołowiny z wieprzowiną, starają się zamaskować inny smak i stosują w tym celu pełną gamę przypraw. Mocno doprawiony kotlet? Oznacza to, że coś musi być z nim nie tak. Może mięso nie jest już najświeższe, może nie jest dobrej jakości? Nie mamy też pewności, co jeszcze się w takim kotlecie znajduje: spulchniacze, sztuczne aromaty czy konserwanty. Tymczasem do przyprawienia burgera wystarczy tylko sól i pieprz, które podkreślą walory smakowe wołowiny.

3. Bezsmakowa, nadmuchana bułka

Oprócz mięsa to właśnie bułka tworzy smak całej potrawy. Niestety knajpy często nie przywiązują wagi do wyboru dobrego pieczywa i serwują tak zwane gotowce, które są po prostu niesmaczne i naszpikowane konserwantami. Z wyglądu takie bułki są duże, a w rzeczywistości nadmuchane, gumowe i lekkie, co w tym przypadku nie jest zaletą. Świeże, naturalne i pulchniutkie buły z prawdziwej piekarni to nasz wybór.

4. Dodatki nie pierwszej świeżości i wyroby seropodobne

Chociaż wołowina i bułka to najważniejsze składniki burgera, czym byłyby bez warzyw? Nie możemy sobie wyobrazić! Zwiędła sałata i bezsmakowy pomidor popsują smak nawet najlepszego mięsa. Tak samo, jak ser, który w rzeczywistości serem nie jest… Wiele lokali stosuje tzw. wyroby seropodobne, które oprócz kiepskich walorów smakowych, mogą być szkodliwe dla naszego zdrowia. Takim substytutom mówimy stanowcze NIE i stawiamy na prawdziwy, aromatyczny ser.

5. Chemiczny sos

Nic tak nie podkręci smaków naturalnych produktów, jak równie naturalny, znakomity sos przygotowany na miejscu. Często spotykamy się jednak z tym kupnym, który nie ma nic wspólnego z dobrym smakiem i słabo komponuje się z wołowiną. Kolejny grzech główny! Sam ketchup to przecież też nic specjalnego, ale to kwestia gustu. Dla nas detale mają znaczenie, dlatego wszystkie nasze sosy przygotowujemy sami według autorskiej receptury. Gotowym, kupnym sosom mówimy stanowcze NIE!Odwiedź nas lub zamów najlepsze burgery w Warszawie!

Stronę wyszukano po hasłach:  Burgery Nocą,  Burgery Warszawa, Burgery Dostawa, Night Burger, Burger Night, Nocne Burgery, Jedzenie z dostawą 24h, Burgery 24h, Dowóz jedzenia nocą